Spannend Speelplein

Klik voor de activiteiten/foto's op de extra sub-groep, of HIER

De Duinsprong krijgt nieuwe speeltoestellen.

De leerlingen van de bovenbouw keken maandag 12 mei een beetje vreemd op. Wat was er gebeurd op de grote speelplaats? Onder enkele grote dekzeilen gingen grote bouwwerken schuil. De kinderen werden steeds nieuwsgieriger, maar hun geduld werd nog even op de proef gesteld. Na een vakantie van twee weken, moesten de lessen zo snel mogelijk beginnen. Maa….r zo rond half twaalf ging de directeur, Kees Hamers, snel de groepen van de midden- en bovenbouw af en vroeg alle kinderen naar buiten te gaan. Het grote moment was daar. Samen met de voorzitter van Stichting Spannend Speelplein, Piet Vromans spraken zij de kinderen toe. Mijnheer Kees vertelde dat alles wat nu nog onder de grote dekzeilen zat, aan de school geschonken werd door Stichting Spannend Speelplein. Een groot applaus van de kinderen was een spontane reactie. Vervolgens zei mijnheer Piet dat alle kinderen die op school zitten, of daar in de voorbije jaren op gezeten hebben, een grote bijdrage geleverd hebben. Al vele jaren wordt de bloemenactie gehouden en al die kinderen hebben inmiddels meer dan 100.000 bloemen verkocht! Groot applaus dus voor al die kinderen…. Ook een bijzonder applaus voor de leerkrachten en ouders die al meer dan 30 jaar elke maand het oud papier ophalen.

Vervolgens haalden mijnheer Kees en mijnheer Piet de dekzeilen weg en kwamen er liefst 3 nieuwe toestellen tevoorschijn. Een prachtige klimtoren met allerlei snufjes, enkele ultra moderne rekstokken en een grote vogelnestschommel. Dat alles uitgevoerd in kunststof en aluminium. De toestellen zien er niet alleen modern, maar zeker ook duurzaam uit zodat de kinderen van De Duinsprong weer vele jaren naar hartelust kunnen spelen. Gevraagd naar de plannen van Stichting Spannend Speelplein aan Piet Vromans, antwoord hij: “Als wij kunnen blijven vertrouwen op de ondersteuning van kinderen, leerkrachten en ouders bij de bloemenactie, de oud papierinzameling en andere activiteiten, moet het gaan lukken om alle toestellen geleidelijk aan te vernieuwen”.

Speeltoestellen 2

NL Doet

Spannend Speelplein weer actief op NL-Doet dag.
Op 22 maart was het zover. Een twaalftal mensen, bestuursleden en leerkrachten van de school, verzamelden zich om 9.00 uur om de speelplaats bij de Zijsprong “op te pimpen”. (Helaas lieten andere belangstellenden verstek gaan). Vooraf was er in overleg met de school een plan gemaakt wat er allemaal moest gebeuren. De keuze was om er een speelplein van te maken waarop vooral balspelen beoefend konden worden. Hockeyen op de grasstrook, voetballen, volleyen en basketbal op de speelplaats en daarnaast handhaven van de duikelrekken en zitbankjes. Na een kopje koffie/thee en even kijken hoe de weersverwachtingen waren, werden de taken verdeeld en ging iedereen voortvarend aan de slag. Gaas spannen tegen het hekwerk, zodat de hockeyballen niet meer de straat op gingen, belijning uitzetten voor de velden, diverse palen verplaatsen voor het voetbal- en volleybalveld, bankjes schuren, speelplaats vegen, oude buckets verwijderen en nog veel meer. De stemming zat er snel goed in, de frisse kleuren in het logo van de school gaven meteen een vrolijke indruk, terwijl de zon zich ook nog even liet zien. De werkzaamheden vorderden voorspoedig en rond 11 .00 uur was het tijd voor de koffie/thee/chocolademelk en een heerlijk worstenbroodje. In deze pauze nog snel enveloppen vullen met formulieren voor de grote bloemenactie die binnenkort weer gehouden wordt. Vervolgens vlug weer naar buiten om op tijd klaar te zijn met de werkzaamheden. Alles liep voorspoedig totdat……een hevige regen en hagelbui roet in het eten stuurde. De pas geschilderde belijning verdween als sneeuw voor de zon en moet weer opnieuw gedaan worden. Jammer maar niet getreurd, een aantal enthousiaste leerkrachten gaat dat zo snel mogelijk afmaken. In de week 18 en 19 staat de volgende grote activiteit gepland, met name het vervangen van enkele speeltoestellen. Over de jaarlijkse bloemenactie krijgt iedereen afzonderlijk bericht.
Foto’s zijn te bekijken via de web-site en ook op www.heusdeninbeeld.nl

Wie zijn wij?

Logo Spannend Speelplein 1000 Thumb

Stichting Spannend Speelplein is een zelfstandige stichting opgericht 27 maart 1998 , die als doel heeft er voor te zorgen dat de kinderen fijn buiten kunnen spelen. Wij zorgen voor verantwoorde en veilige speeltoestellen.

Het bestuur van de stichting bestaat geheel uit vrijwilligers: teamleden, ouders , oud-ouders en oud- medewerkers.

Het bestuur komt 3 à 4 maal per jaar bij elkaar om zaken te bespreken zoals het organiseren en aansturen van activiteiten, begroting voor het nieuwe jaar, planning nieuwe toestellen, overleg en contacten met instanties.

Om aan gelden te komen organiseren wij door het jaar heen, samen met de school, verschillende activiteiten. Bekend in Drunen is de bloemetjesactie rond de Paasdagen maar ook organiseren we Burendag, NL.doet dag, Herfstmarkt, Kerstmarkt en sponsorlopen.

Onze belangrijkste inkomsten generen we uit het ophalen van oud papier. Dit is een maandelijks terugkerende activiteit. Iedere maand hebben we daar minimaal 6 vrijwilligers voor nodig. Het is ons streven dat we voldoende vrijwilligers hebben zodat iedereen 1 x per jaar aan de beurt komt. Het papier wordt op een zaterdagochtend opgehaald. Het is een ontspannende bezigheid, die ook niet slecht is voor de conditie en slechts enkele uren tijd duurt.

Is uw belangstelling gewekt en wilt u zich ook inzetten voor het speelgenot van de kinderen? Geef u dan op via het volgende e-mailadres  info@deduinsprong.nl

Stichting Spannend Speelplein Afb

Foto's Fancy fair 2012-2013